Slik forbereder du hjemmet ditt for profesjonelt renhold

3. juli 2024

I en travel hverdag er det for mange mennesker svært vanskelig å holde hjemmet rent og ryddig til enhver tid. For deg som har valgt å benytte deg av renholdstjenester, så har vi i denne artikkelen forberedt noen punkter du bør gå over før hjelpen kommer innom. Bakgrunnen for at du bør gjøre noen forberedelser, er rett og slett fordi du ønsker å tilrettelegge for at rengjøringen blir utført best mulig - samtidig som at det også gjennomføres effektivt.

Det første du bør gjøre er å rydde og organisere hjemmet sitt. Dette vil gjøre det enklere for vaskehjelpen å komme til og rengjøre de ulike områdene. Det kan også være lurt å fjerne personlige eiendeler og verdifulle gjenstander fra områder som skal rengjøres, for å unngå skade eller tap. Merk også tydelig eventuelt hvilke områder som ikke skal rengjøres, dette kan være områder der du har oppbevart dokumenter sensitivitet eller personlige eiendeler.

Før arbeidet blir iverksett bør du også kartlegge med å lage en liste over hvilke områder som trenger ekstra oppmerksomhet. Det kan eksempelvis være badet, hvitevarene inne på kjøkkenet eller eksempelvis en del av soverommet. Du kan også gjøre vaskepersonalet bevisst på om det er allergier i hjemmet de bør ta hensyn til. Videre i artikkelen dypdykker vi videre i detaljer til hvordan du kan forberede hjemmet ditt best mulig før hjelpen kommer.

Kortversjonen
  • Rydd og organiser hjemmet før renholderne kommer. Fjern personlige eiendeler og verdifulle gjenstander for å unngå skade eller tap, og merk områder som ikke skal rengjøres.
  • Lag en liste over områder som trenger ekstra oppmerksomhet, som badet eller kjøkkenet.
  • Informer renholderne om allergier eller spesifikke preferanser for rengjøringsmidler.
  • Etter rengjøringen, inspiser arbeidet nøye og kommuniser eventuelle mangler til renholdsfirmaet. 

Tiltak: Forberedelser

Selvfølgelig ønsker du at hjelpen du venter på skal rengjøre hjemmet eller kontoret ditt så effektivt som mulig. For å oppnå dette kan du utføre noen forberedende tiltak, som for eksempel å organisere områdene de skal rydde i på forhånd. Fjern personlige gjenstander og eventuelt rot som kan hindre renholderne i å få tilgang til overflater og gulv. Dette vil ikke bare gjøre rengjøringen mer effektiv, men også sikre at de kan fokusere på selve rengjøringsoppgavene i stedet for å bruke tid på å flytte ting rundt - ekstra viktig er dette om det avtales på forhånd om at de ikke får flytte rundt på ting.

Videre kan du også gjøre renholderne opp merksomme på spesifikke områder som trenger ekstra oppmerksomhet, som steder som ofte overses eller er vanskelige å nå. Hvis du har noen spesifikke preferanser eller allergier mot visse rengjøringsprodukter, informer renholderne om dette på forhånd, slik at de kan ta med seg passende alternativer. Er de informert om at de ikke skal bruke deres eget, er det viktig at du sørger for at nødvendige rengjøringsmidler og utstyr er tilgjengeliggjort for dem.

Å sette klare forventninger og gi tydelige instruksjoner kan også bidra til en mer tilfredsstillende rengjøringsopplevelse. Tenk gjennom hva du ønsker å oppnå med rengjøringen og kommuniser dette til renholderne. Dette kan inkludere frekvensen av rengjøringen, hvilke rom som skal prioriteres, og eventuelle spesifikke oppgaver som å støvsuge tepper, vaske vinduer eller tørke støv fra overflater.

Hjelp med renhold?
La våre renholdere sørge for et skinnende rent resultat hos deg!

Rengjøring av kjøkkenet

Først og fremst er det viktig å fjerne rot i kjøkkenet. Rydd opp og fjern unødvendige gjenstander fra benker og bord, slik at renholderne har fri tilgang til alle overflater. Dette vil gjøre rengjøringsprosessen mye enklere og mer effektiv.

Sørg for at oppvaskmaskinen er tom. Dette gir renholderne muligheten til å legge inn skitne kopper og kar uten å måtte tømme maskinen først. En tom oppvaskmaskin sparer tid og lar renholderne fokusere på andre viktige rengjøringsoppgaver.

En annen viktig forberedelse er å kaste søppel og bytte poser i søppelbøttene. Når søppelbøttene er tomme, kan renholderne konsentrere seg om å rengjøre kjøkkenet grundig uten å måtte håndtere avfall. Dette bidrar også til å holde kjøkkenet luktfritt og hygienisk.

Dette sikrer at de kan gjøre en grundig jobb og etterlate kjøkkenet ditt skinnende rent og hygienisk. Å ha et godt forberedt kjøkken gjør ikke bare arbeidet lettere for renholderne, men det gir også deg en bedre opplevelse når du ser det ferdige resultatet.

Rengjøring av badet

For å hjelpe renholderne med å utføre jobben sin effektivt, er det noen ekstra tips du kan følge. Fjern rot og personlige gjenstander fra badet, slik at renholderne har uhindret tilgang til alle overflater. Sørg for at skittentøy er fjernet fra gulvet og plassert i skittentøyskurven. Dette gir renholderne muligheten til å rengjøre gulvet grundig.

Tøm skittentøyskurven og eventuelle avfallsbøtter for å sikre at den profesjonelle hjelpen kan fokusere på rengjøringen uten å måtte håndtere avfall. Tøm også dusjen og badekaret for personlige gjenstander som sjampo og såpe, slik at renholderne kan rengjøre disse områdene uten hindringer.

Med god hygiene og vedlikehold kan du holde badet ditt rent og hygienisk for deg og din familie, og gjøre det enklere for renholderne å utføre en grundig jobb.

Stue og soverom

Stue og soverom er ofte de mest brukte rommene i hjemmet, og dermed også de mest utsatte for støv og smuss. For å hjelpe renholderne med å utføre jobben sin så effektivt som mulig, er det viktig å forberede hjemmet på en måte som gir dem uhindret tilgang til alle områder som trenger rengjøring. Her er noen detaljerte tips og råd for å forberede stue og soverom.

En av de viktigste forberedelsene du kan gjøre er å fjerne rot og personlige gjenstander fra stue og soverom. Dette inkluderer klær, leker, bøker, fjernkontroller og andre småting som kan ligge spredt rundt. Ved å rydde bort disse tingene, gir du renholderne fri tilgang til gulv, møbler og andre overflater som trenger rengjøring. Dette gjør ikke bare jobben deres enklere, men sikrer også at de kan rengjøre grundigere og mer effektivt.

Tekstiler som tepper, gardiner og sengetøy trenger spesiell oppmerksomhet før en profesjonell rengjøring. For å forberede tekstiler, bør du først sørge for at sengetøy og gardiner er klare for vask eller rens. Fjern løse tepper fra gulvene slik at renholderne kan støvsuge og moppe uten hindringer. Hvis mulig, heng opp gardiner og andre tekstiler slik at de ikke ligger på gulvet. Dette gir renholderne bedre tilgang til å rengjøre både gulv og vegger grundig.

For å sikre at gulv og møbler blir grundig rengjort, bør du sørge for at disse områdene er fri for hindringer. Rydd bort småmøbler som krakker og småbord, og sørg for at store møbler som sofaer og senger er plassert på en måte som gir tilgang til alle gulvflater. Dette kan bety at du må flytte på møbler før renholderne kommer, spesielt hvis det er områder som vanligvis er vanskelige å nå.

En godt forberedt bolig gjør det enklere for renholderne å gjøre jobben sin grundig og effektivt, noe som resulterer i et skinnende rent og hygienisk hjemmemiljø. Dette bidrar ikke bare til en mer behagelig atmosfære i hjemmet, men kan også forbedre helsen til deg og din familie ved å redusere støv, allergener og bakterier.

Hjelp med renhold?
La våre renholdere sørge for et skinnende rent resultat hos deg!

Oppfølging etter rengjøring

Når renholdsfirmaet har fullført sitt arbeid, er det noen viktige steg du bør ta for å sikre at resultatet er tilfredsstillende og for å opprettholde renholdet i hjemmet. Disse stegene kan bidra til å forlenge effekten av profesjonell rengjøring og sikre at hjemmet ditt forblir rent og innbydende.

Etter at renholdsfirmaet har forlatt hjemmet ditt, bør du ta deg tid til å inspisere arbeidet som er utført. Gå gjennom alle rom og se nøye på de områdene som har blitt rengjort. Sjekk spesielt nøye de delene av hjemmet som du ba om ekstra oppmerksomhet på, som kjøkkenbenker, badekar og gulv. Sørg for at alle flater er grundig rengjort, og at det ikke er noen flekker eller områder som er blitt oversett.

Effektiv oppfølging etter profesjonell rengjøring innebærer inspeksjon av arbeidet, kommunikasjon med renholdsfirmaet, lufting av hjemmet, og forberedelser for fremtidige rengjøringer.

Ta kontakt med oss!

Vi hører gjerne fra deg. Fyll ut kontaktskjemaet nedenfor, så tar vi kontakt med deg så snart som mulig.
Kontaktskjema
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
1
2
3
Skal hele boligen vaskes?
Innholdsfortegnelse
Primary Item (H2)
Renora AS utfører profesjonelle rengjørings- og flyttetjenester innen i Oslo, Akershus, Buskerud, og Østfold.

Åpningstider

Mandag - Fredag
08:00 - 18:00
Lørdag - Søndag
09:00 - 16:00
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram